Ilas AS og ITAS AMB AS blir OsloKollega AS

Ilas AS og ITAS AMB AS blir OsloKollega AS

Ilas AS fusjonerer med ITAS AMB AS og blir OsloKollega ASLes mer

Dette er ASVLs nye styre

Dette er ASVLs nye styrePublisert 

Anne-Grete Strøm-Erichsen tar over etter Victor D. Norman.Les mer

500 nye tiltaksplasser i revidert budsjett

500 nye tiltaksplasser i revidert budsjettPublisert 

ASVL: -Flott med satsing, men regjeringen glemmer personer med nedsatt arbeidsevne.Les mer

Enighet i mellomoppgjøret med FLT

Enighet i mellomoppgjøret med FLTPublisert 

ASVL og Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) har blitt enige om et generelt tillegg på 0,75 kr pr time.Les mer

Hedret som Inkluderende Bedrift på Oppdal

Hedret som Inkluderende Bedrift på OppdalPublisert 

Vekst Oppdal har gitt sitt første Inkluderende Bedrift-diplom til Oppdal Bygg, og saken ble omtalt i lokalavisen Opp.Les mer

Flere skal ut i jobb med Inkluderende Bedrift!

Flere skal ut i jobb med Inkluderende Bedrift!Publisert 

I midten av mars var det kickoff for ASVLs nye prosjekt Inkluderende Bedrift. Flere får mulighet til jobb eller praksis når vekstbedriftene øker samarbeidet med annet næringsliv.Les mer

Her er BATT-rapporten for 2016

Her er BATT-rapporten for 2016Publisert 

BATT står for Benchmarking Attføring. Resultatene for fjoråret er nå analysert, og presenteres i denne rapporten.Les mer

Snur om resultatkrav i Varig tilrettelagt arbeid

Arbeids- og velferdsdirektoratet presiserer at det er ikke er noe krav om at medarbeidere med tilrettelagte jobber må prøve seg i ekstern praksis. Kravene ville kunne ført til utrygghet for mange medarbeidere i Varig tilrettelagt arbeid.

Snur om resultatkrav i Varig tilrettelagt arbeid
Arnfinn Klevgård hos Kanmer i Nes er en av 9.000 med tilrettelagt jobb i Norge.

9.000 personer har en tilrettelagt jobb i Norge. Arbeidsplassene finansieres delvis av staten, og på et overordnet nivå er de regulert i avtaler mellom bedriftene og NAV, som søker medarbeidere inn til jobbene.

De fleste av medarbeiderne i Varig tilrettelagt arbeid (VTA) jobber i vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter, med trygge rammer og gode, tilpassede arbeidsforhold.

ASVL er opptatt av å sikre den tryggheten, og har derfor hatt en dialog med Arbeids- og velferdsdirektoratet om hvordan den nye avtalen skal utformes.

Dersom medarbeidere i Varig tilrettelagt arbeid ønsker å prøve seg i jobb andre steder enn i bedriften, legger bedriftene til rette for det, og gleder seg stort dersom medarbeidere finner en jobb de trives med. Men i Varig tilrettelagt arbeid er det ikke i seg selv et mål at medarbeiderne skal komme i ordinær jobb, slik det er i andre arbeidsmarkedstiltak. Det viktigste er å sikre at de blir integrert i arbeidslivet – og de fleste trives best i trygge og forutsigbare arbeidsmiljø i vekstbedriftene.

I ett av landets fylker ble det likevel i avtalen stilt krav til bedriftene om at en høy andel av medarbeiderne i Varig tilrettelagt arbeid skulle ut i ordinært arbeid. ASVL har derfor hatt dialog med Arbeids- og velferdsdirektoratet for å sikre at kravene bortfalt. Direktoratet er enige med ASVL i at slike resultatkrav ikke er i tråd med tiltakets overordnede målsetning, og presiserer derfor overfor alle fylker at det ikke er krav om formidling til ordinært arbeid i VTA.

I stedet innebærer den nye avtalen følgende mål for kvalitet:

• Tilby hensiktsmessige arbeidsrettede aktiviteter – både på interne og på eksterne arenaer.

• Tilby en stabil varig arbeidsplass hvor tiltaksdeltakere kan utvikle sin arbeidsevne og som kan bidra til økt livskvalitet.

• Tilby faglig opplæring knyttet til bedriftens ulike arbeidsområder for å styrke læring, mestring og utvikling i VTA.

• Oppfølging av deltakere minimum hver 6 måned for å vurdere muligheter for overgang til arbeid eller utdanning.

• Tiltaksdeltakere skal få tilbud om å få veiledning om utprøving i ordinært arbeidsliv etter behov, herunder å benytte permisjonsordningen.

• Tiltaksdeltakere skal oppmuntres til overgang til VTA i ordinær virksomhet og til overgang til andre tiltak i vanlig arbeidsliv.

ASVL er glade for at Arbeids- og velferdsdirektoratet retter oppmerksomheten mot kvaliteten på arbeidstilbudet som gis, og legger i 2017 vekt på å ha et stort og bredt tilbud innen kompetanseheving for veiledere og arbeidsledere i bedriftene.

 

Publisert 

ASVL lanserer tiltaksmodell for AFT

ASVL lanserer tiltaksmodell for AFTPublisert 

Vi viser medlemsbedriftene hva de skal gjøre for å levere tjenesten, trinn for trinn.Les mer

Eierne heier på Veksttorget

Eierne heier på VeksttorgetPublisert 

Bli med til Verdal. Der heier kommunen på vekstbedriften, og vekstbedriften på kommunen. Det kalles godt eierskap.Les mer

Inkluderende Kommune fremhevet som godt eksempel

Inkluderende Kommune fremhevet som godt eksempelPublisert 

Kommunal- og moderniseringsdepartementet fremhevet nylig Inkluderende Kommune i sitt nyhetsbrev til landets kommuner.Les mer