ProFlex i Aust-Agder er best i landet på oppfølgingstiltaket, viser tall innhentet fra NAV. Resultatene viser at arbeidspraksis er et svært nyttig tiltak for å få folk i jobb.

Innovi_JSEnger-106.jpg

Mange trenger bistand for å komme i jobb, og NAVs oppfølgingstiltak er skreddersydd for å få det til. Gjennom arbeidspraksis får personer som sliter på arbeidsmarkedet nye muligheter.

Tiltaket er anbudsutsatt, og i Aust-Agder samarbeider tiltaksbedriftene ProFlex, Durapart, Lisand, Avigo, Mølla Vekst og Setpro om jobben. 

2016 og 2017 er de to første hele årene med resultater, og statistikken er oppløftende: ProFlex er best i landet. Når bedriften har gjort opp status for deltakere som har fått tilbud gjennom tiltaket, har de kunnet rapportere til NAV at 532 har fått seg lønnet arbeid, mens 64 personer har begynt på utdanning.

-Vi inntar en førsteplass i landet. Det er ganske oppsiktsvekkende, og har aldri skjedd før. Dette viser at Nav bruker oss på en god og riktig måte, sier Jan-Eric Gran, avdelingsleder ved ProFlex, til Agderposten.

De siste månedene har det vært flere mediesaker med påstander om at arbeidstiltak med arbeidspraksis ikke leder til jobb. 

-Vi kjenner oss ikke igjen i at arbeidspraksis ikke fører til lønnet arbeid. Her i Aust-Agder har vi fått bevis på det motsatte, nemlig at arbeidstiltak er et virkemiddel som fungerer godt, sier Gran.

Les saken i Agderposten (faksimile)