Årets Viktigste Frokost markert over hele landet

ASVL og vekstbedriftene krever 100 prosent jobbgaranti for utviklingshemmede etter endt skolegang.

To personer iført "100% jobbgaranti"-tskjorter, under ASVLparaply i Oslo.

Over hele landet har vekstbedrifter invitert politikere og andre til frokostarrangementer den siste uken i august.

8 av 10 uten jobb

Politikerne har fått fortalt hva som møter utviklingshemmede når der er ferdige på skolen:

En arbeidsledighet på 85 prosent. Det betyr at 8 av 10 utviklingshemmede går rett fra skolen og over i arbeidsledighet.

-Det er et paradoks at Norge er så gode på tilrettelagt opplæring i skolen, men at de samfunnet svikter de samme menneskene når de er klare for arbeidslivet. Dette må politikerne rydde opp, og sørge for 100 prosent jobbgaranti til alle som har behov for en tilrettelagt arbeidsplass etter endt skolegang, sier Geir Lippestad, styreleder i ASVL.

Det har vært arrangementer både i byene og distriktene.

Noen eksempler:

I Numedal var det frokostarrangementer både i Veggli og på Rødberg. Det kom ordførere, ordførerkandidater og andre representanter fra de politiske partier i Numedal, samt representanter fra kommunene, og budskapet om 100 prosent jobbgaranti ble det store samtaleemnet.

Fra Nupros frokost.

På Skolmar i Vestfold var det frokostarrangement på Fønix/Tangent, og Sandefjords Blad fikk snakk med to unge medarbeidere som var så heldig at de hadde fått tilrettelagt jobb.

– Det er fantastisk å få en fast plass her på verkstedet. Vi trives veldig godt her. Det er en fin arbeidsplass, sier 21 år gamle Tobias Myhre til avisen.

I Øksnes var Myre Kysthotell fylt opp med folk som var kommet for å høre Anne Lise Nordhagen fortelle sin historie. Etter mange år uten jobb, tok hun skrittet ut i arbeidslivet hos Øksnes Vekst.

-Da jeg fikk tilbud om jobb hos Øksnes Vekst, forandret alt seg til det positive for meg, forteller Nordhagen til Øksnesavisa.

I Kristiansand har flere bedrifter gått sammen om å tilby frokost, der budskapet om 100 prosent jobbgaranti blir presentert.

I Oslo har det vært stand ved Nationaltheateret T i tre dager. Representanter fra kommunen vært ved standen, tillegg til flere politikere, deriblant Arbeiderpartiets Lise Christoffersen (fra Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget), Høyres byrådslederkandidat Erling Lae Solberg, og førstekandidaten til KrF i Oslo, Espen Andreas Hasle.