Har tilrettelagt jobb hos Swix

Fire ungdommer har arbeidshverdagen sin hos Swix på Lillehammer. Vekstbedriften Lipro Kompetanse har arbeidsgiveransvaret, og følger opp de unge medarbeiderne.

Har tilrettelagt jobb hos Swix
Faksimile: Lillehammer Byavis

Mange står i kø for å få tilrettelagt jobb, for ungdom betyr dette ofte at de går rett fra skolebenken og over i arbeidsledighet. Blant unge med utviklingshemning mellom 18 og 25 år, er det bare 15 prosent som har tilrettelagt jobb.

NAV ga imidlertid tommel opp for nye jobber i Lillehammer-distriktet i fjor, og da ønsket vekstbedriften Lipro Kompetanse å etablere seg i en ordinær bedrift. De henvendte seg til Swix, og nå jobber fire ungdommer med voksproduksjon og pakking hos skitilbehørsbedriften på Lillehammer, skriver Lillehammer Byavis.

Les artikkelen i Lillehammer Byavis (faksimile)

Ungdommene samarbeider om samme oppgave, og organiserer selv hvordan de løser arbeidet, i samråd med Lipro Kompetanses jobbspesialist Aud Sustad. Lipro Kompetanse følger ansetter og følger opp, mens NAV kjøper tjenesten.

Blitt en del av miljøet

NAV Lillehammer-Gausdal er svært fornøyd med løsningen.

-At flere skal bli integrert i ordinært arbeidsliv er en fanesak for NAV, sier han avdelingsdirektør Jan Tore Stø til avisen.

Også Swix’ driftssjef Torbjørn Haugen smiler om dagen:

-De har blitt en del av gjengen. Dette har fungert veldig godt, og må sies å ha vært en suksess, sier han.

Behov for 2.000 nye jobber

-Her går to aktører foran og viser hvordan man kan spille på lag når det gjelder varig tilrettelagt arbeidsplasser. Dette er noe av det vi ønsker å se mer av fremover, sier Stø.

I 2019 vil det komme om lag 700 nye tilrettelagte jobber. ASVL og medlemsbedriftene har fremmet et nasjonalt krav om minst 2.000 nye tilrettelagte jobber innen utgangen av stortingsperioden.

 

 

Publisert