Her kan du lese hva noen av ASVLs medlemmer gjør for likevel å sørge for jobb og oppfølging under koronakrisen.

Ilustrasjonsfoto: Joakim S. Enger

 

Blant ansatte med tilrettelagt arbeid er det mange med nedsatt immunforsvar, eller som på andre måter tilhører risikogrupper. NAV har derfor pålagt ASVLs medlemmer om å gjøre en risikovurdering, og mange av de ansatte må derfor holde seg hjemme.

Samtidig er tiltaksdeltakere i Arbeidsforberedende trening ikke i arbeidspraksis i denne perioden.

Dette fører til mange medarbeidere blir isolert, i en tid hvor det å ha kontakt med kolleger og venner kan være viktigere enn noensinne.

Her er noen eksempler på hvordan bedriften nå jobber for likevel å ivareta sitt samfunnsoppdrag overfor medarbeidere og tiltaksdeltakere:

Bruker nye kanaler til å følge opp

Sula Bedriftsteneste i Sula kommune holder dialog med ansatte i Varig tilrettelagt arbeid gjennom Facebook. Bedriften har laget en Facebook-gruppe der både medarbeidere, pårørende, primærkontakter og ansatte i bolig inviteres inn. På gruppen deles relevant informasjon, videosnutter, og små glimt fra dagliglivet på arbeidsplassen.

-Vi forteller at de er savnet på jobb. Gruppen bidrar til at dialogen holdes i gang, og at arbeidsmiljøet holdes varmt, sier daglig leder ved bedriften, Gunn Skotheimsvik Årdal.

Indre Sogn ASVO er eksempel på en annen bedrift som har digital oppfølging av arbeidstakere, samt Facebook-gruppe. Bedriften er så vidt i gang med en podkast, og kahoot.

iVekst i Larvik forteller at bedriften tilbyr trening via nett. Deltakere i Arbeidsforberedende trening kan følge webinarer i regi av bedriften.

Matlevering 

Flere bedrifter bidrar til hjemlevering av mat i en tid der mange må holde seg hjemme på grunn av sykdom eller karantene. I Vadsø sørger tiltaksansatte fra Varanger ASVO, under veiledning fra arbeidsledere, for matutkjøring fra Joker. I tillegg leverer de ved.

VIDU i Trøndelag samarbeider med naboen Inderøymat, og håndterer bestilling, pakking og utkjøring av matpakker. Bedriften skal ha digital idédugnad for å finne nye virksomhetsområder under krisen.

Bringer jobben til de ansatte

Når de ansatte ikke lenger kan møte på jobb, kan løsningen være å bringe arbeidsplassen til den ansatte. Hos Vilja Vekst jobber mange med vedproduksjon. Her har bedriften valgt å flytte pakkingen av ved til utenfor boligene til de ansatte. Løsningen innebærer at de ansatte kan jobbe med avstand til hverandre, og i friluft.

Også Indre Sogn ASVO har valgt å flytte noen av produksjonen (tennruller) til arbeidstakernees boliger.

Hygiene

Hygiene har aldri vært viktigere. Mange av bedriftene vasker tøy for sykehjem og andre helseinstitusjoner, da dette er en samfunnskritisk oppgave. Ansatte med tilrettelagt arbeid som har oppgaver på dette feltet, er derfor fortsatt i jobb flere steder, etter at bedriften har foretatt en risikovurdering knyttet til den enkelte.

På Unika i Averøy kommune jobber tiltaksansatte med desinfisering, med veiledning fra arbeidsledere.

-To ansatte har fått tittelen Dr. Antibac, med egne navneskilt. De har fått desinfisering av som ekstraoppgave, forteller Idar Nedal, daglig leder. 

Har du eksempler på andre arbeidsoppgaver som bedriftens tiltaksansatte bidrar til under koronakrisen? Da vil vi gjerne høre om det! 

Ordinært ansatte bidrar

Indre Sogn ASVO har innført skiftplan og hjemmekontor for de ordinært ansatte, for å unngå at alle samles på jobb samtidig. De ordinært ansatte driver produksjonen så lenge de tiltaksansatte er hjemme, parallelt med det digitale oppfølgingsarbeidet.

Kommunen er avhengig av at vaskeritjenesten ved bedriften opprettholdes. For å sikre fortsatt vaskeridrift, har bedriften fått bistand fra fem kommunalt skole- og barnehageansatte.

Send melding til Flemming Trondsen