Roy Hammersborg sørger for fersk bakst på kjøkkenet hos KSI. Foto: Rune Kvarme/ASVL.

ASVLs Rune Kvarme besøkte nylig KSI, som ligger i Kristiansand.

Virksomheten har 39 tilrettelagte arbeidsplasser, og mye av produksjonen handler om mat.

Jobbfrukt-medarbeiderne sørger for sunne fruktkurver rundt omkring i distriktet. I tillegg forsyner KSI sykehjem, hjemmetjeneste, restauranter og cateringvirksomheter med ferdiglagde poteter og grønnsaker.

Bedriften har i tillegg egen kantine, og et bakeri som lager sunn og næringsrik skolemat til en stor ungdomsskole.

Fra Tromsø til Kristiansand

På bakeriet møter vi blant annet Roy Hammersborg, opprinnelig fra Tromsø, som er ansatt på prosjekt for å få bakeriet opp å stå.

-Det er kult å jobbe i KSI sier Roy, som er stolt over å få lov til å lage sunn skolemat. -Til og med skolebollene våre er sunne og har høyt næringsinnhold, sier en tydelig stolt kokk.

Tilpasser driften for å holde arbeidsplassen åpen

Kvarme har hatt møter med Jørn Kildedal og Tom Willy Olsen fra bedriften. 

Attføringsleder Jørn Kildedal og daglig leder Tom Willy Olsen. Foto: Rune Kvarme/ASVL

KSI har nylig bygget et nytt stort bygg som etter hvert skal fylles med aktivitet. I dag vaskes matbakker for hjemmetjenesten der, og det nye bakeriet har fått fine tilpassede lokaler. Selv om Agder i stort ikke er blant de verst rammede regionene, setter pandemien sitt preg også på hverdagen i KSI.

-Vi har egentlig sluppet ganske billig unna Covid-19 og restriksjonene, sier Tom Willy. -Men har tilpasset oss avstandsbegrensningene gjennom at arbeidsstokken jobber i en rotasjon, forteller han.

Matproduksjonen hos KSI sikrer gode utviklende arbeidsplasser i Kristiansand. Foto: Rune Kvarme/ASVL.

Inkluderende Kommune

Under møtet mellom KSI og ASVL var tema blant annet fremtidig organisering av bedriften, og forholdet mellom eier og bedrift.

– KSI er heleid av Kristiansand kommune, og prosjektet inkluderende Kommune passer bra å presentere i forbindelse med den årlige revisjonen av eierskapsmeldingen, forteller Tom Willy.

Er du nysgjerrig på å lære mer om ASVL-prosjektet Inkluderende Kommune?

 

Ta en titt på våre medlemssider, eller ta kontakt med Rune Kvarme for mer informasjon.

ASVL har også laget en podkast om temaet. I podkasten kan eiere og andre interesserte få lære mer om hvordan vekstbedriftene kan bidra til å løse viktige oppgaver i lokalsamfunnet. Tips din eierkommune om podkasten!

Søk opp Vekstpodden på Spotify!

Om Runes reise

Rune Kvarme bor delvis i båt, og vil ha hjemmekontor i båten mens han reiser langs kysten denne våren. Selve reisen er privat, men Rune vil gjerne benytte anledningen til å besøke ASVL-bedrifter på veien. Ta kontakt med Rune, eller følg ham på hans Facebook-konto!