-Stort behov for flere tilrettelagte arbeidsplasser, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen etter å ha jobbet skulder ved skulder med de ansatte på Asker Produkt.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen. Foto: LO/Marius Martinsen

 

Hans-Christian Gabrielsen, LOs leder, ble coachet av Ola Riise, ansatt ved Asker Produkt da han tok en tørn i avdelingen som produserer gravkjennetegn og turskilt tidligere denne uken, rapporterer frifagbevegelse.no.

43 år gamle  Ola Riise er veldig fornøyd med jobben. Han er en av de heldige som har en tilrettelagt arbeidsplass. Mange skulle gjerne vært i hans sko. 

For over hele landet er det stor mangel på slike jobber, og særlig går det ut over de som står på terskelen til arbeidslivet. Hele 8 av 10 utviklingshemmede mellom 18 og 25 år har ikke jobb, ifølge en rapport fra NTNU.

LO-lederen etterlyser derfor en jobbgaranti, og han er klar på at vekst- og attføringsbedriftene har en viktig rolle i samfunnet.

– Asker Produkt og de andre vekstbedriftene leverer varer og tjenester som samfunnet trenger, sier han til frifagbevegelse.no.

 

Kilde:

Wendelborg, Christian, Kittelsaa, Anna M. & Wik, Sigrid E. (2017): Overgang skole arbeidsliv for elever med utviklingshemning. Trondheim: NTNU.