LO-leder Peggy Hessen Følsvik benyttet førjulstiden til å ta en vakt blant ansatte og lærekandidater hos Asker-bedriften.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik med arbeidstaker Felix Strømdal, som var ansvarlig for sukkerbrød-deigen.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik med arbeidstaker Felix Strømdal, som var ansvarlig for sukkerbrød-deigen.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik besøkte 20. desember Asker Produkt, og fikk dermed gleden av å bidra i julebaksten på bedriftens svært moderne hovedkjøkken.

Følsvik fikk kyndig veiledning fra erfarne ansatte i kjøkkenet, og lagde både marsipankake med julemotiv, julekake, og julesmørbrød.

Godt håndlag

Følsvik viste et godt håndlag med produktene. Hun fikk mange gode samtaler både med ansatte i tilrettelagt arbeid, lærekandidater og veiledere. Fagkompetanse i bedriften er til å ta og føle på!

Med riktige verktøy og metoder blir det gode kaker. Følsvik ble veiledet av Petter Mathisen, som er arbeidsleder i konditoriet.

Asker Produkt, representert ved daglig leder Britt Villa og styreleder Per S. Thoresen informerte LO-lederen om arbeidsinkluderingsinnsatsen som de ulike tjenestene og produktene Asker Produkt tilbyr. De fortalte også om arbeidsinkluderingsinnsatsen som gjøres av Asker Produkt lignende virksomheter.

Tilrettelegging er nøkkelen

Også ASVLs kommunikasjonssjef Flemming Trondsen var til stede. ASVL ønsker langt flere tilrettelagte jobber enn i dag. Han utfordret Følsvik på spørsmålet om hvilken rolle LO kan spille i kampen for flere tilrettelagte jobber, og Følsvik svarte at LO, som en stor samfunnsaktør, vil gjøre sitt for å påvirke politikerne i dette spørsmålet (se video under).

Etter at Følsvik hadde vært innom de ulike stasjonene på kjøkkenet, gikk veien videre til Asker Produkts produksjon av skilt- og treprodukter, før hun også fikk se Seniorsentret, der arbeidstakere med behov for tilrettelegging får mulighet til å stå lenger i arbeid. Følsvik fikk også informasjon om vaskerivirksomheten til bedriften, og hvordan digitale verktøy brukes aktivt for å tilrettelegge for bedre arbeidsrutiner- og hverdager.

Med digitale oppgavelister og rutiner blir kvaliteten på jobben høyere, og arbeidshverdagen bedre. Husøkonom Mette Andreassen demonstrerer.

Hun fikk også møte lokalt tillitsvalgte, noe hun satte stor pris på.