LO-lederen: Opprørende å se at det ikke gjøres nok

Viste til at 8 av 10 unge utviklingshemmede står uten jobb.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen talte til LOs representantskap tirsdag.

-Folk som står utenfor arbeidslivet over lengre tid mister det fellesskapet det er å ha en jobb. De blir en del av utenforskapet, sa han.

Han viste blant annet til at utviklingshemmede er en av gruppene som holdes utenfor, med en arbeidsledighet på over 80 prosent blant de unge.

Han nevnte også innvandrere, unge som ikke har fått fullført videregående og arbeidssøkere med hull i CV-en, og personer med helseproblemer.

-Derfor er det direkte opprørende å se på at det gjøres alt for lite for å få folk inn i jobb, sa LO-lederen.

Gabrielsen var onsdag på besøk hos Asker Produkt, og ble fulgt av kamerateam fra God Morgen Norge i TV 2. Han møtte Ola Riise, som han jobbet sammen med da han var på besøk hos bedriften for et par uker siden.

Foruten å bli kjent med medarbeiderne hos Asker Produkt, fikk seerne et innblikk i bedriftens produksjon av både turskilt og bakervarer. 

Arbeidstaker Nina Wirak viste Wenche Andersen hvordan de produserer kransekake ved bedriften. Anja Haraldstad lagde fastelavnsboller, og understreket samtidig at mange har behov for en tilrettelagt jobb.

Wenche Andersen fra TV 2 lagde boller og kransekake sammen med medarbeiderne fra Asker Produkt. Fra venstre: Nina Wirak, Wenche Andersen, Anja Haraldstad, Britt Villa.

 

Du kan se TV 2 – klippene her:

Ola Riise, Hans-Christian Gabrielsen og Britt Villa i skiltproduksjonen

Wenche Andersen og baker ved Asker Produkt, Jonas Myhren lager kanelknuter

Nina Wirak, Anja Haraldstad, Wenche Andersen og Britt Villa lager kransekake og fastelavnsboller