Marit Måøy Holm er daglig leder på Ytre Namdal Vekst. 

Hun tok over som leder ved bedriften for to år siden, og er en av ca 30 ledere fra vekst- og attføringsbransjen som deltar på ASVLs lederprogram Ordtilhandling.

Fra januar settes et nytt kull opp – her kan du melde deg på

Stor nytte av nettverket

-Jeg vil utvikle meg som leder, sier Måøy Holm på spørsmål om hvorfor hun meldte seg på programmet. 

Hun legger til at det er en stor merverdi i at hun gjennom programmet får et nettverk med andre ledere fra vekst – og attføringsbedrifter. 

-At vi er fra samme bransje, gjør det lettere å dele erfaringer, sier Måøy Holm.

På lederprogrammet blir deltakerne plassert i faste treningslag på seks personer. Gruppen Måøy Holm er del av, har benyttet anledningen til å sparre med hverandre også utenom samlingene. Hun setter stor pris på denne muligheten.

-Vi har blitt godt kjent, og dermed trygge på hverandre, sier lederen på Ytre Namdal Vekst. 

 

Kunnskap fra erfarne og spennende forelesere

Hun berømmer både forelesere og opplegg fra Ordtilhandling. 

-Det er veldig gode og strukturerte forelesninger. Jeg synes det er nyttig å høre hvordan analogier fra idretten kan hjelpe oss til å forstå og utvikle eget lederskap. 

Opphavsmannen til lederprogrammet, Hans Trygve Kristiansen, har vært elitetrener innen skøyter, og tilknyttet Olympiatoppen. I foreleserstallen finner vi også den meritterte håndballspilleren Linn-Kristin Riegelhuth Koren, og langrennstreneren Fredrik Aukland.

Samtidig har lærekreftene erfaringer fra gründervirksomhet, forretningsutvikling og privat næringsliv. 

-Programmet gir nyttige perspektiver for oss som leder vekstbedrifter, sier Måøy Holm. 

-Vi blir utfordret på ambisjoner, forteller hun. – Hvis vi ikke har en ambisjon, blir vi mest opptatt av den daglige driften. Bedriften må organiseres sånn at lederen kan tenke strategisk om fremtiden, sier hun.

 

Konkret og støttende

Gjennom programmet får deltakerne tydelige verktøy som de kan bruke i egen ledelse. De får også oppgaver som tar utgangspunkt i bedriften de leder.

-Jeg vil anbefale Ordtilhandling fordi verktøyene er så konkrete. For min del har programmet hatt god effekt, både i form av nye perspektiver, og i form av støtte og bekreftelse for den ledelsen jeg utøver i det daglige, sier Måøy Holm.

Les mer om Ordtilhandling

Les også:

Taule: -Viktig å få være del av nettverk med ledere

Ledelsen på Lupro: – Avgjørende at det er et program, og ikke bare et kurs