Kommuner og vekst- og attføringsbedrifter samles for å gjøre arbeid mulig for flere. Inkluderende Kommune - konferansene er i gang!

Sandnes.JPG 

Logo_Rød.png 

Denne våren arrangerer arrangerer ASVL fem regionale konferanser for å sparke i gang Inkluderende Kommune-prosjektet for alvor.

Det hele starter i Bergen 12. mars, der om lag 70 representanter fra vekst- og attføringsbedrifter og deres eiere er samlet. Totalt er 34 bedrifter fra bransjen til stede.

-Dette har jeg har gledet meg til lenge, sier en engasjert Rune Kvarme, som leder prosjektet.

-Med Inkluderende Kommune blir det langt flere muligheter for å inkludere flere i arbeid, sier Kvarme.

Målet med prosjektet er å øke samarbeidet mellom eierkommuner og vekst- og attføringsbedrifter, til det beste for de som trenger hjelp til å finne sin plass i arbeidslivet, sier Kvarme.

IMG_1119.JPG

Nyttige og konkrete verktøy

Varaordfører Magni Aa Berge fra Gloppen kommune er blant deltakerne på konferansen i Bergen denne dagen.

-Akkurat nå har vi holdt på med budsjettene i kommunen. Vi ser det som viktig at vi som politikere klarer å ha tanken om å samarbeide mer med slike bedrifter med oss hele veien, sier hun.

Aa Berge ser frem til å komme hjem med konkrete tips og verktøy fra konferansen.

Ett av dem er en egen veiviser for offentlige anskaffelser, som ASVL har utviklet i samarbeid med KS Bedrift. Den ble presentert for første gang i Bergen.

-Veiviseren er veldig nyttig. Den er veldig konkret, og det er fint for folkevalgte å vite mest mulig om disse anskaffelsesprosessene, slik at man kan legge til rette for at bedrifter som ikke har profitt som mål, kan være med i konkurransen, sier hun.

Magni Aa Berge Gloppen kommune_crop.jpg

 

Gyllen mulighet

Hun får støtte fra Rune Kvarme.

-Anskaffelsesregelverket er faktisk en gylden mulighet for å inkludere flere i arbeid, og på disse konferansene løfter vi frem gode eksempler på hvordan det kan gjøres, sier Kvarme. – Bergen kommune, for eksempel, som presenterer sitt innkjøpsstrategi på samtlige konferansern, har så å si arbeidsinkludering som en del av kommunens DNA, sier han.

Vil øke samarbeidet

Bjørn Arild Herfindal er daglig leder i Gløde AS, og deltar på konferansen. Bedriften har seks eierkommuner i tillegg til fylkeskommune og private eiere. For Gløde er det vesentlig å tenke samarbeid både med kommunene og med næringslivet.

-Begge deler er svært viktig for oss. Vi benytter oss av begge konseptene som ASVL har laget for å fremme samarbeid – Inkluderende Kommune på kommune-siden og Inkluderende Bedrift – på næringslivssiden, sier Herfindal.

Bjørn Arild Herfindal_crop.jpg

 

Svært relevant konferanse

Gløde tilbyr arbeidsmarkedstiltak for flere målgrupper. Personer som trenger tilrettelagt arbeid eller arbeidstrening får et tilbud. I tillegg bistår bedriften NAV med å avklare arbeidsevne hos arbeidssøkere, og med å støtte personer på veien ut i arbeidslivet.

-Denne konferansen er svært relevant for oss. Når vi tenker samarbeid, er det viktig for oss å finne løsninger for alle målgruppene, understreker Herfindal.

-Her har vi knyttet kontakter, og vi ser at dette bli viktige redskaper for kommunene. En vinn-vinn-situasjon sier Herfindal.

Rune Kvarme er fornøyd med at så mange tok turen.

-Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier han.

Konferanse side.JPG

 Paneldebatt.jpg

Inkluderende Kommune PNG