Vekstbedriften Solstein på Karmøy har vært en viktig bidragsyter når Aibel denne våren ferdigstilte en ny plattform til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Johan Sverdrup er det største prosjektet på norsk sokkel siden 80-årene.

Les hele artikkelen i Aibelnytt

Da konstruksjonen ved verftet i Haugesund var i sluttfasen, ble det nødvendig å effektivisere lunsjavviklingen. Det var slik Solstein kom inn i bildet. Bedriften ble bedt om å lage mettende sandwicher som arbeiderne kunne spise om bord, uten å måtte ta turen i land.

-Det ble satt opp som en spisebrakke som midlertidig kantine. De ansatte i Solstein har tatt sikkerhetskurs og må ta på seg hjelm og verneutstyr når de skal inn på verftet for å selge 200 nydelige sandwicher hver dag, sier integrasjonslederen på plattformen, Leif Inge Sjøen, til internmagasinet Aibelnytt.

Store leveranser

Det blir 1.000 sandwicher hver uke.

-Det var jo en spesiell forespørsel for oss, fordi den var så stor, forteller Reidun Høines, som har ansvar for kvaliteten på maten hos Solstein.

Lunsjpakkeoppdraget har ført til arbeid for mange hos Solstein, fra de som baker brødet, til de som smører sandwichene, til de som kjører ut og selger maten.

-Dette oppdraget var helt perfekt for oss. At vi får jobber der vi kan gjøre det samme mange ganger og blir skikkelig gode på de, er akkurat det vi trenger, sier personalleder i Solstein, Jan Olav Sørlie.

Snudde seg rundt for å sikre boller til markering

Da det skulle markeres at plattformen var klar til å skipes ut til oljefeltet, fikk Solstein i å oppgave solskinnsboller. Og ikke så rent få heller. Hele 800  boller måtte til.

-Vanligvis lager vi 100 boller om dagen, så nå måtte noen av de som jobber i bakeriet komme ekstra tidlig på jobb for at vi skulle komme i mål. Dermed blir det mer likt som i det vanlige arbeidslivet, og de ansatte kjenner at jobben de gjør er viktig og verdifull, sier Høines.

Personalleder Sørlie roser Aibel som samarbeidspartner.

-I Solstein driver med menneskeutvikling, og det har Aibel bidratt til gjennom dette oppdraget.