Morgan Taule (59) er daglig leder på Knarvik Industri & Miljø, en mellomstor vekstbedrift i Vestland.

Han har mye erfaring og 30 års fartstid som leder, og meldte seg på lederutviklingsprorgrammet fordi han mener det er viktig å ha et nettverk av ledere å sparre med.

-Man er mye alene i denne rollen, så det er viktig å få påfyll og treffe andre i samme situasjon, sier Taule.

Nyttige treningslag

Som deltaker på programmet blir man del av et treningslag på 6 personer, som man jobber sammen med gjennom hele perioden. Taule og hans med-deltakere på laget har hatt digitale møter også utenom treffene.

-Det har vært nyttig å kunne drøfte problemstillinger på arbeidsplassen med de andre, sier han.

Noe av det viktigste Taule har tatt med seg fra programmet er vektleggingen av 100 prosent ansvar – at både enkeltpersoner og avdelinger må ha og få et fullstendig ansvar for en gitt oppgave.  

Interessert? Les mer om programmet

Spennende kunnskap om ledelse og organisasjonsutvikling

-Vi har også lært om samspillsonene mellom ansvarsområdene, altså der hvor ansvarsområder møtes. Det er viktig å definere hvilke typer saker som havner i slike soner, og hvordan man skal håndtere dem. Dette synes jeg er spennende, sier Taule.

Selv om Taule har lang erfaring, er han glad for at lederprogrammet vektlegger det grunnleggende i ledelse og organisasjonsutvikling.

-På den måten sikrer man at alle som deltar, er med. Jeg vil anbefale programmet til andre, fordi du trenger noen å reflektere sammen med, både om organisasjonen din, og hvordan du er som leder, sier Taule.

Meld deg på

Les også:

Ledelsen i Lupro: – Avgjørende at det er et program, og ikke et kurs

Måøy Holm: – Jeg vil utvikle meg som leder