DE SOM FALLER UTENOM: Arbeidslivet vårt bør anerkjenne den tilleggskompetansen det noen ganger kan gi å være nettopp annerledes, skriver Hadia Tajik.

2018-07-09 Hadia-Tajik-Arbeiderpartiet-.jpg

Arbeiderpartiets nestleder påpeker i et innlegg i Aftenposten 6. juli at vi må sikre at unge uføre får utnyttet det de har av arbeidsevne. 

-Svært mange ville hatt glede av å bruke det de måtte ha av arbeidsevne til å jobbe og være en del av et arbeidsfellesskap. I dag finnes det ikke veldig mange arbeidsplasser som tilrettelagt for situasjonen deres. En del av tilretteleggingen må være praktisk. Men mye av det handler om mentale barrierer hos arbeidsgivere, som forestiller seg at det vil kreve for mye av dem å ansette en som har fått redusert arbeidsevne, skriver Tajik i innlegget.

Hun skriver at det ikke finnes noen enkle løsninger, men påpeker at styrket arbeidsretting for de som mottar Arbeidsavklaringspenger kan være en del av løsningen. Videre løfter hun partiets forslag om en jobbgaranti for alle unge født etter 1990 og med arbeidsevne, men med én eller annen grad av uførhet.

Les innlegget i Aftenposten