Disse er nominert til Årets Vekstbedrift 2024

Aktuelt

Forfatter: Johannes Ek Reindal

Publisert: 18. oktober 2024

Hvert år deler ASVL ut prisen til Årets Vekstbedrift. Dette skjer på Høstkonferansen i slutten av oktober. Prisen er på 50.000 kroner.

I år er det Numedal Produksjon (Nupro), Smiløkka Arena AS, Sula Vekst og Vidu AS som er de fire nominerte.

Under følger styret i ASVLs begrunnelse for nominasjonen.

Nupro

Kompetente ansatte følger opp arbeidstakere/ deltakere med individuell tilpasning og tilrettelegging. Bedriften anser arbeidstakere i VTA som en naturlig del av de ansatte i bedriften og er opptatt av involvering.

Alle ansatte involveres i utviklingsprosesser (eks. strategisk plan, verdiarbeid) og deltar i AMU. Bedriften har en strukturert bruk av læreplaner. Mål justeres etter den enkeltes utvikling. Bedriften har gode arbeidsarenaer og fokus på bærekraft. Det er en relativt liten bedrift og samarbeid med nærliggende bedrifter er etablert blant annet med fokus på erfaringsutveksling, samarbeid om kompetanse og ressurser. Bedriften har godt samarbeid med eierkommuner og næringslivet.

Smiløkka Arena AS

Bedriften har de siste årene hatt en spennende utvikling spesielt i forhold til arbeidsarenaer, lærekandidatordningen og bedriftskultur. Bedriften er opptatt av sammensetning av kompetanse blant sine ordinært ansatte. Alle avdelinger har en ansatt med sosialfaglig utdanning som jobber i avdelingen. Bedriften bruker læreplaner aktivt og har årlig tilbud til mange lærekandidater i ulike fag.

Bedriften har vært nytenkende med tanke på arbeidstilbud og har blant annet etablert en egen Podcast «Smipodden».

I disse dager er de med å filme til en ny nasjonal TV serie.

Bedriften har jobbet med relasjon til sine eierkommuner og næringslivet i sin region. Bedriften har en økende andel arbeidstakere i VTA i hospitering i næringslivet. Bedriften formidler i snitt årlig 1 arbeidstaker i VTA til ordinært arbeid.

Bedriften tar en aktiv rolle for å etablere nettverk i egen region. Blant annet har de tatt initiativet til å arrangere en fagdag sammen med bedriftene i regionen og Nav. Bedriften er utadrettet og deler villig med andre bedrifter i bransjen.

Sula Vekst

Bedriften har medvirkning og arbeidstakere i VTA har en plass i bedriftens styre og i AMU. Bedriften er opptatt av likeverd i alt de gjør og skiller ikke på ordinært ansatte og ansatte i tilrettelagt arbeid.

Bedriften har stort fokus på opplæring og har etablert «Sula Vekst Akademiet». Akademiet jobber godt med læreplaner og kompetansemål og er opptatt av å dokumentere den enkeltes kompetanse.

Bedriften har en systematisk bruk av kartleggingsverktøy med mål om god tilrettelagt opplæring av den enkelte. Dokumentert kompetanse brukes aktivt for å finne gode løsninger for den enkelte arbeidstakere i tilknytning til næringslivet.

Bedriften tar en aktiv rolle i næringslivet og har et godt samarbeid med lokalt Nav og eier. Bedriften er opptatt av gode løsninger og har flere personer i hospitering, samt formidlet personer fra VTA til ordinært arbeid. Bedriften deltar aktivt på nettverkssamlinger i distriktet – har vært initiativtaker til å få ASVL til å gjennomføre kurs i distriktene for at flere ansatte skal få hevet sin kompetanse.

Vidu AS

Bedriften har mange ansatte og en bred tiltaksportefølje. Bedriften har fra 2019 vært i en omstilling ved at 4 bedrifter har blitt fusjonert. Bedriften trekker selv dette frem som en av årsakene til at de har blitt tvunget til å tenke nytt. Det er imponerende hvordan VIDU har jobbet i fusjonsprosessen og hvordan de har klart å samle flere bedrifter til 1 bedrift med felles kultur og stort fokus på brukermedvirkning. VTA arbeidstakere har en representant i styret.

 Bedriften har stor variasjon i arbeidsarenaer og leverer ulike tjenester til næringsliv og kommune. Bedriften er opptatt av kompetanseheving og sertifiseringer for alle ansatte. Bedriften bruker læreplaner aktivt. Bedriften har en aktiv rolle ASVL regionalt, deltar på regionale nettverksmøter med andre bedrifter i regionen.