Farhan fikk jobb – Hadsel ASVO hedrer Avarn som Inkluderende Bedrift

Inkluderende Bedrift

Forfatter: Flemming Trondsen

Oppdatert: 2. juni 2023

Jobbveilederne ved Hadsel ASVO har delt ut diplom for Inkluderende Bedrift 2021 til Avarn Security.

– Hyggelig og overraskende at vi fikk prisen, sier operativ leder Gøran Berthelsen i Avarn Security til vol.no (for abonnenter), under overrekkinga på Stokmarknes lufthavn Skagen.

Avdelingsleder Stian Zakariassen i sikkerhetsselskapet hadde tatt turen fra sitt kontor på Leknes for å overvære begivenheta.

– De får denne anerkjennelsen fordi de tar samfunnsansvar og bidrar til arbeidsinkludering, heter det om Avarn Security i begrunnelsen fra arbeidsveilederne Ingrid G. Pettersen, Haakon Anderssen og Nora Marie Wisløff i Hadsel ASVO.

Roser

Hadsel ASVO roser selskapet for et særlig godt samarbeid om Farhan Muhammed fra Somalia, som har fått kurs, sertifisering og mulighet til en karriere videre i Avarn som sikkerhetskontrollør.

Muhammed hadde VGS-utdanning i kontor- og sikkerhetsfaget, men hadde ikke fått læreplass grunnet noen utfordringer med språket.

All slags folk

Avarn har tatt ham inn og gitt ham en sjanse, og setter ekstra pris på hans flerkulturelle bakgrunn i jobben han skal utføre hos dem.

– Vi møter jo alle slags folk med ulik kulturbakgrunn som skal gjennom sikkerhetskontrollen før de skal ut å fly, sier Berthelsen og Zakariassen.

De så også fort at Farhan hadde rette innstillinga til jobben, og egenskaper som kreves for å møte «alle typer folk».

– Han overrasket oss også skikkelig da vi fikk ei gruppe italienere som ikke snakket engelsk. Men plutselig begynte Fahran å snakke italiensk med dem, forteller Berthelsen, og viser til at far til Fahran har visse italienske forbindelser.

– Dette jeg har lyst til

Og Fahran selv? Jo, han er veldig glad for sjansen han har fått gjennom Avarn Security.

– Det er dette jeg har lyst å gjøre, og jeg ønsker å bli boende i Vesterålen, sier en glad Fahran Muhammed, bosatt på Stokmarknes.

Nå har han fått fast jobb i Avarn Security, foreløpig i 40 % stilling.

– Det kan fort bli mer, sier operativ leder Berthelsen. For nå er flytrafikken på vei opp igjen.