Raja besøkte Asker Produkt

Aktuelt

Forfatter: Flemming Trondsen

Oppdatert: 2. juni 2023

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (Venstre) besøkte 9. september vekst- og arbeidsinkluderingsbedriften Asker Produkt. Der fikk han prøve seg på flere av arbeidsoppgavene.

Se også film fra besøket

Raja besøkte torsdag Asker-bedriften i moderne lokaler i Solbråveien, der den nå er samlokalisert med Solbrå arbeidssenter. 

-Jeg var på besøk hos Asker Produkt for to år siden, og nå er jeg glad for være tilbake slik at jeg kan se på utviklingen og besøke de nye lokalene. Der kombineres to ting, sirkulærøkonomi og inkluderende arbeidsliv, som er viktige både for meg og Venstre, sa Raja.

Raja var innom mange av arbeidsstasjonene i bedriften. 

Kneppet kokkejakke

Arbeidstaker Merete Eriksfaldet og husøkonom Linn Tronstad viste frem vaskeriet, der bedriften vasker turtøy som leies ut av Bergans (også lokalisert i Asker). Han fikk innføring i digitale hjelpemidler som brukes i arbeidet, og også et lynkurs i knepping av kokkejakke.

Litt kort på ermene: Abid Raja prøver en av kokkejakkene på, mens Merete Eriksfaldet viser ham hvordan den skal kneppes.

Kjøkkenpersonalet fikk mye positiv oppmerksomhet, og Raja spøkte med at han gjerne skulle blitt lenge nok til å få smake sjokoladekaken, som var under produksjon mens han var der. Arbeidstaker Henrik Hanevold og leder for MAT-avdelingen Niklas Lemstrøm var blant medarbeiderne som kunne vise frem et svært godt utstyrt kjøkken som produserer til to kantiner, catering og bakeriutsalget Den Glade Baker i Asker sentrum.

Flere av produksjonslinjene på Asker Produkt inngår i en bærekraftig sirkulærøkonomi. Slitt tøy leveres for eksempel videre til moteskolen Esmod, som bruker tøyet i redesign. På kjøkkenet lager de knekkebrød med mesk, et restprodukt fra ølproduksjon.  

Eget skilt

Også Asker Produkts SKILT & TRE-avdeling fikk besøk av statsråden, som stolt fikk anledning til å lage sitt eget turskilt, under veiledning fra arbeidstaker Audun Øyan og arbeidsleder Anita Landhagen. 

Ut på tur: Audun Øyan og Anita Landhagen instruerer statsråden i kunsten å lage turskilt.

Til slutt fikk Raja lunsj i bedriftens kantine. Styreleder i Asker Produkt, Per S. Thoresen takket for besøket, og påpekte at vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter tilbyr trygghet og arbeidsglede. Han ba Raja merke seg at anbud på arbeidsmarkedstiltak skaper utrygge rammer for arbeidstakere med tilretteleggingsbehov.

Utstillingsvindu

Asker-ordfører Lene Conradi takket også for at Raja hadde tatt turen til Asker Produkt, som hun omtaler som kommunens utstillingsvindu for arbeidsinkludering.

Asker Produkt er en av 200 samfunnseide bedrifter som er medlem i ASVL – arbeidsgiver-og interesse forening for vekst – og arbeidsinkluderingsbedrifter. Virksomhetene har som sin fremste oppgave å gjøre arbeid mulig for alle.