Ny runde med veilederstudiet. -Jeg bruker daglig det jeg lærte på studiet

Rune Eriksen, Siw Linda Kvame
Kurs og konferanser

Forfatter: Johannes Ek Reindal

Oppdatert: 13. mai 2025

-Jeg bruker ofte det jeg har lært i ulike rettledningssituasjoner, opp mot utvikling av tiltaket og utvikling av de ansatte på VTA. Jeg bruker det også i rettledningssituasjoner med kollegaer.

Dette sier Siw linda Kvame fra Byrg Kompetanse.  

Hun får støtte av Rune Eriksen fra Båtsfjord Service.

-Jeg bruker det jeg har lært om veiledningsmetoder- og teknikker i det daglige arbeidet med VTA deltakere.

Her finner du påmelding og informasjon om studiet

Bli med på gratis webinar om veilederstudiet 21. mai 11.30. Meld deg på i denne lenken

Nyttig studie

Begge er tidligere studenter på studiet Veiledning og yrkesfaglig opplæring for arbeidsveiledere. Gjennom Fagskolen tilbyr ASVL dette studiet nå igjen til ansatte i våre medlemsbedrifter. Studiet baserer seg på Fagskolens studie “Veiledning av lærlinger – for instruktører og faglige ledere – med ansvar for opplæring i bedrift”, og er spesielt tilpasset arbeidsveiledere i tiltaksbedrifter, som har ansvar for veiledning og oppfølging av ansatte i tiltaket VTA og opplæring av Lærekandidater.

– Jeg meldte meg på studiet fordi jeg syntes tema var interessant, og veldig relevant for å skape utvikling i vår bedrift. Jeg følte vår bedrift trengte mer kompetanse på området. Forventningene ble i stor grad innfridd, da jeg synes alle delemnene var interessante og lærerike, og jeg synes studiet har gjort meg til en bedre VTA veileder, sier Eriksen

Også Kvame fikk innfridd sine forventninger.

– Jeg opplevde at jeg jobba en del på «magefølelsen» i mange rettledningssituasjoner. Jeg hadde forventning om å få flere knagger og redskap til å bruke i slike situasjoner. Dette ble absolutt innfridd, sier hun.

-I starten virket alt litt overveldende, men ved hjelp av undervisning, praktiske øvelser og oppgaver så opplever jeg å ha mer kontroll over prosessene og arbeidsoppgavene, legger Kvame til.

Kombinere med jobb

Studiet begynner med en oppstartsamling på Gardermoen. Resten er bygd opp med undervisning på teams, i helger og på kveldene. Dette syntes Eriksen var litt utfordrende i starten.

– Men ved å endre noen av egne prioriteringer har det gått veldig bra.

-Hva med studiet var mest nyttig, Kvame?

-Alle verktøyene vi har fått som vi kan bruke videre. Også at jeg har blitt mer kjent med meg selv i rolla som veileder og dermed også tryggere i jobben jeg utfører, sier hun

Om Fagskolen

En fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning. Fagskolen tilbyr korte, yrkesrettede utdanninger som utvikles i samarbeid med nærings- og arbeidsliv. Utdanningen bygger på fag-/ svennebrev eller på grunnlag av realkompetanse. De ulike utdanningene har en varighet fra ett til to år, og tilbys som heltids- eller deltidsstudier, på campus eller som nettstudier. Fagskoleutdanningen gir studiepoeng og er en fullverdig høyere utdanning.