-Specsavers og Asker Produkt deler grunnleggende verdier

Delegasjonen fra Specsavers og daglig leder ved Asker Produkter Britt Erlandsen Villa
Bærekraft

Forfatter: Johannes Ek Reindal

Publisert: 4. april 2024

Richard Owens, toppsjef for Specsavers I Nord-Europa, var imponert over det han så da han besøkte Asker Produkt denne uken. Sammen med ham var ledelsen i Specsavers Norge, og disse hadde tatt turen til Asker for å lære om resirkulering av briller. I to år har Specsavers og Asker Produkt samarbeidet om nettopp dette, bare i 2023 ble 77.000 briller resirkulert. I løpet av disse to årene har ansatte ved Asker Produkt jobbet seg gjennom 2,4 tonn briller. Disse kommer fra 83 Specsavers-butikker i Norge.

Verdier

-Vi i Asker Produkt er stolte over å sette retning innen ombruk og resirkulering, sier daglig leder Britt Erlandsen Villa.

Hun viste fornøyd delegasjonen rundt i lokalene til Asker Produkt.

For Specsavers var det godt å finne en partner som Asker Produkt.

-Alt dette handler om formål. Vi vil forandre liv, sier Owens.

-Hele sirkelen av brille-prosjektet, hvor Asker Produkt er med, er positivt. For planeten og for mennesker. I Asker Produkt fant vi en partner som vi var veldig i synk med, sier han.

-Specsavers er jo internasjonal. Er dette noe dere tenker å gjøre i andre land?

-Vi har begynt i England, Australia og New Zeland. Men særlig i de nordiske landene an det være aktuelt å utvide med modell som likner på denne i Asker. Mange er nysgjerrige på den.

Gjenbruk og resirkulering

De brillene som går til gjenbruk, rengjøres og sendes til Tanzania gjennom Innsamlede det årlige prosjektet Gi syn til Tanzania.

I februar var en delegasjon fra Asker Produkt med til Tanzania, blant annet Kjell Arne. Han ønsker å starte en folkebevegelse i Norge, hvor hver husstand leverer inn brukte briller og solbriller slik at disse kan få nytt liv. Til nytt metall, glass eller plast hos Norsk Gjenvinning i Drammen.

Eller gi beskyttelse for grå stær hos folk i Tanzania som trenger briller, men ikke har økonomi til å skaffe seg det selv.